יום שני, 26 ביולי 2010

שוליית הקוסמת

גם אם איני מתחייב על מידת האמת,
ברקע הדברים עומדות שתי עובדות:
- אשתי היא קוסמת-בישול ממדרגה ראשונה.
- לאשתי יש יומולדת כמעט בכל שנה.

ברי-סמכא וטעם, קובעים חגיגית,
שלו הייתה אשתי טבחית אפילו בסתם גיגית
- שבה היה המצרך היחיד קופסא של לוף -
היה המצרך עולה לדרגת רב-אלוף.

לקראת יום הולדתה החלטתי להכין לה הפתעה
אשר תזכני סוף-סוף בתואר "שוליית-אפייה";
הכנתי כרוכית-תפוחים כמו זו שהיא אופה
בתקווה שתצא טעימה וגם יפה;

התכוננתי למבצע בהקפדה ושקידה
ופעלתי כאשר היא יצאה לפגוש ידידה.

לא אפרט המתכון שלי (כי יש בו סודות)
ואולם הוא יצא לא-מושלם - זאת עלי להודות .

אשתי חזרה; טעמה; ובלי להרבות מילים
מינתה אותי "שוליה-מתמחה-להדחת-כלים".

מדן נריה
ינואר 2007

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה